Followers

Monday, July 26, 2010

Culture Shock Sarawak VS Semenanjung

Salam, bersua lagi dalam keluh kesah kak esah haha cam majalah lah pulak, ermm aku nak bercakap pasal kejutan cuaca atau pon mase kt london dlu orang kampong sebut culture shock hehe.

Aku dah balik umah kt kampong yg indah ni dalam sebulan la iaitu ari ni dah 26 julai so mmg btol2 sebulan =)

nape lak nak kene bercakap sal culture shock? hehe arakian tersebutlah aku ni mase kt U dlu timer aku punye mase bukan la cam duk kt umah, kt sane yg paling ketara time tido ngan bangun tido. Disebabkan takda sape nak arrange mase makanya aku arrange la diri sendiri, disebabkan tu jugak la selalunye aku kat sane malam tak tido trutamanya ari esok takda kelas, ya ampun mmg tak terkira banyaknye aku "overnight" pastu cover balik pada waktu paginye. Best gak la idop camtu sebab dengan automatiknye takyah bekpes sbab bangun lambat, dibuatnye bangun petang trus dinner, waaa gile jimat =P

Dlu, mase memula mai sarawak gile ah tak biase aku, semuanya cepat, cepat pagi cepat malam, lama nak biasakan diri siot da lame2 biasa gak akhirnye =)

Dalam sebulan di desa ni plak ttibe aku ase allamak kene bangun awai kerh?? huhu bangun bangun mmg takda can la nak bangun lambat sebab bapak i mesti kejutkan solat subuh, kt umah cam tu le, yg surenye aku dah trbiasa ngan time kt U, BANGUN LAMBAT, hahaha.

Pas solat je trus tido, kekadang kol 10 baru bangun, huhu skang seb baik dah terbiase ngan sini balik, kire ala2 kene train ngan family balik la tak lame lg kan puasa, kang susah plak nak bangun sahur, hehe.

Ala, aku taw korang pon same je dlu2 aku tak caya ade orang cakap "BUDAK U KUAT TIDO" tapi kalau orang2 yg penah cakap tu ulang balik kata2nye aku iyekan je tapi sebenarnya bukan KUAT TIDO, "COVER" tido balik la hehe, paipai wa pe ci taw =)

4 comments:

  1. padah jak la kure2 kitak sama jak hahahaha =P

    ReplyDelete
  2. Haha..
    Bile msok bulan pose ni kat swk la bez..
    Awl je wktu b'buka..

    ReplyDelete